onsdag 30 september 2009

Wake Me Up When September Ends..

Som Billie Joe Armstrong släppte med Green Day 2005 passar väl helt ok för att summera ihop September månad (nu har ingen dött eller så, som ni som kan er Green Day-historia kanske tror att jag antyder), som har varit den skönaste september jag upplevt än så länge rent vädermässigt i alla fal. Tyvärr avslutas kalaset med en liten förkylning som resulterade i den första missade lektionen i skolan här. Egentligen ska man ha någon form av doktorsbrev för att ens tänka tanken på att stanna hemma, men jag tar det där med en nypa salt...

Några sköna Hi's n low's i September har varit:

Björn och Tomas, bägge tyskar (och sköna människor). Tomas är även han en pokerspelare med ett brinnande intresse för just poker. Vi diskuterade en hel del olika händer och en hand i synnerhet (vem är den rättmätiga vinnaren till potten?). Att han troligen var en bra bit bättre pokerspelare än undertecknad räddade honom dock inte från tung biljardförlust på Miller's Ale House senare!


Filet Mignon flatbreads, ingen höjdare direkt. Som tur var pågick det någon form av happy hour på förrätterna denna kvällen och jag fick loss maten för 6$ vilket var helt ok.


Hittar något senare en miljondollarsedel, och kunde kosta på mig att bjuda på notan.


Starbucks, kaffets kaffe. Kedjan besöktes totalt 15 av 30 dagar denna månaden vilket säger en del.


Domino´s Pizza. Fantastiskt god. Extra plus för att man kan följa pizzans väg till dörren på nätet. Likt postens kolli-id-tracking fast med pizza. Exempelvis: "John is currently taking your pizza out of the oven" & "Mark is departing from Domino´s with your pizza now"



Key Largo, där vi snorklade vid ett corallrev cirka 5 miles från kusten. Vi hade tur med vindarna och kunde dra på ganska hårt med båten.


"Genvägen" hem blev lite av en rätt rejäl senväg alltså. Planen var att ta en mindre väg hem från Key Largo med ädla motiv såsom "se något nytt" och "Slippa vägtullarna" (som iofs inte var mer än 4,5$ totalt, men det var ju mest detta ständiga hassle att stanna för att betala någon bitter underachiever/loser på motorvägen)


Everglades national park, airboat - turen var det bra tryck i och rekommenderas varmt.

Vår käre Buick blev lite krasslig i slutet på månaden och började läcka kylarvätska in i bilen. Efter ett snabbt besök på verkstaden och 600$ fattigare var problemet ur världen. Läcker det en enda droppe till blir nog en "lawsuit" ett ganska aktuellt ämne..








2 kommentarer:

  1. Sweet tevespelskänsla på Everglades-filmen, dock saknar jag Titanic-posén i den andra filmen...

    SvaraRadera
  2. Jo.. det var faktiskt på tapeten att stage:a just en sådan posé. Tankegångarna gick ungefär såhär: Ok om vi börjar med Titanicposén kommer alla spanjacker på övre däck garanterat springa ner och härma oss, det hade kort sagt blivit ett "jävla rännande" varpo vi beslöt oss för att nöja oss med en simpel "titanic-light" posé på sidan...

    SvaraRadera