måndag 14 september 2009

Bad Boys


Som Inner Circle sjunger, i framförallt tv-serien COPS, blev ledmotivet för lördagens utgång. Efter några öl och lite pretzels, som vår gode tyska granne bidrog med, bar det av mot närmsta vattenhål för vår del: The Gulf Coast Centre (med betoning på Coast, man säger alltså gulf COAST centre. Viktigt att inte vara för svensk och lägga betoningen på centre vilket är frestande för den ovane.)

Om vi hade en tuff ankomst till "the land of the free" så kunde alltså vår gode tysk toppa detta. Med råge. Inte nog med att han första dagen lyckas slå i sin fot i sin nya säng (som knappast kommer att CE - märkas i år) vilket resulterade i 8 stygn och 8 (and counting..) badfria veckor för hans del, hans enda resekompis väljer strategiskt nog att överge honom där och då eftersom "han ville hem igen".

Nu avbröt vi hans berättelse och ställde den obligatoriska frågan hur resekompisen lyckades slingra sig ur sitt hyreskontrakt (som man måste skriva på och betala första dagen av hyresperioden vilken enligt deras kontrakt skulle vara i 5 månader.)

Enkelt: Spärra VISA-kortet och kasta sig på planet med devisen: "dom tar mig aldrig levande", en riktig entreprenör helt enkelt.

Efter den totala bräckningen av vår: "vårt rum var inte städat"-gnällhistoria så fick man vatten på sin kvarn om tyskarnas vanor. Vi frågade om det dracks mycket öl där borta. Jodå, varje morgon efter första lektionen gick männen (här var han ytterst tydlig, det var alltså männen.) till en stuga för att dricka öl och äta vitkorv. Han kommer också från området där Oktoberfest har sitt högsäte. I närheten av Bavaria. Nog om detta.

Vi besökte Louie's Bar där en av dörrvakterna såg ut på pricken som en salongsberusad Forest Whitaker

Extraknäcker Forest Whitaker på Louie?

Efter att ha investerat 1 dollar i "spel och dobbel" begav vi oss till The Firepit, en restaurang på dagarna och uteställe på kvällarna (jag säger inte nätterna för de slutar servera alkohol 01:00 AM). Ölen är billig och stället är ett populärt samlingshak för collegeungdomarna (läs: de som nyss fyllt 21 eller de som nyss fixat ett fake ID).

Det var när jag och min tyske bekantskap diskuterade huruvida anabola steroider var allemansrätt på campus (många är ju endast på universitetet för att de levererar bra resultat inom en specifik sport) eller ej, som det hände.

Slobban* uppfattade bakgrundstoryn så jag kan dra den: En tjej kommer in på "the Pit" med falskleg (eller iaf kraftiga så kallade identifikationssvårigheter) och en "vän" tipsar vakten om detta som omedelbart kastar ut slyngeln (som visade sig vara under 21). Nu reagerar en tjejkompis till den utkastade (detta börjar likna manuset till "The Days of our lives" så ja sammanfattar:) En full kille blir ombedd att gå ut. Han vägrar.

Det kan vara på sin plats att nämna faktumet att det står lika många vakter/poliser/övertända väktare som det finns i hela Malmö "any given sunday" och bara väntar. Väntar på action, ungefär som dansken i vaktmästeriet väntar på att någon skall försöka sig på det totalt omöjliga/idiotiska tricket att skriva ut något i formatet *.doc när det ska vara *.pdf... anyway: En K9 (som uttalas canine: hund på latin, dvs hundpolis) officerare går in och försöker ta hans öl ifrån honom. Det går sådär, det är en stor kille och utfallet blir att ölen hamnar på polisen...

"Bad boys, bad boys. What you gonna do when they come for you" spelar igång i mitt inre då 2 vakter och 3 polisen springer in och kastar sig över honom. Hela mitt sällskap fick flytta sig i ren panik då tumultet löpte rakt mot oss. Vi klarar oss precis. Väl utanför klubben får jag se vad som kom att bli världsrekords försök i att "ligga nära asfalten" då fyllot hamnar underst i högen av ordningsmaktsrepresentanterna.

Lite senare kommer hans fulla flickvän tillbaka och skriker lite. Hon blir också "inlagd". Inga konstigheter där inte. Eventuellt sitter de fortfarande i cellen och nynnar på den gamla klassikern av "The Bobby Fuller four":

"..i fought the law, and the law won....."



Lite bildbevis på att vi iaf var på plats kanske stärker trovärdigheten:

På Louie's Bar


PH och Björn (t.h.)


Mitt sällskap på väg in till Gulf Coast Centre

* Namnet är helt taget ur luften och lägger inga som helst värderingar i den underbara människa som det syftar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar