torsdag 10 september 2009

Everybody Out of The Water

...från The Wallflowers "Red Letter Days" (2002), The Wallflowers som har den tveklöst otacksamma uppgiften att vandra i Dylans skugga (deras frontman Jakob Dylan är singer/songwriter för bandet som dessutom är ett renodlat rockband), levererar likväl bättre och bättre för varje album. Detta tar jag upp med ett varnande finger för att outa:

"Eleven-year-old boy bitten by shark at Marco Island

Marco Island authorities say an eleven-year-old tourist was cut on his right hand and thigh after a reported shark attack."

Yepp, här går ingen säker! Marco Island ligger ett (tokdopat, polskt) stenkast iväg från Fort Myers så det gäller att passa sig minsann!

Då man nyligen tagit helg från skolan gäller det nu att planera hur den lämpligast bör spenderas. Miami blev framskjutit p.g.a sjukdom och det faktum att undertecknad har ett WebQuiz* på måndag och mitt första midterm exam på tisdag. Bägge är så kallade multiple-choice prov där varje fråga får fyra svarsalternativ. Detta är populärt för att:

a) Lärarna slipper lägga pannan i djupa veck för att reda ut om haschtomten från Leadership&Group Dynamics skrev "något vettigt" eller "inget sammanhängande alls"
b) Lärarna slipper läsa igenom proven helt och hållet, det räcker med att mata in lapparna i "rättarmaskinen"
c) Proven blir mycket enklare och går snabbare att genomföra, nu fixar till och med de mest anabolanetonade sportstipendiaterna det utan större bryderier.
d) Skolan kan tjäna mer $$$ på att sälja provsvarsformulär (dessa måste varje student köpa själv från bokshoppen för 17 cent pappret.)

* Webquiz är som ett prov fast man fyller i sina flervalsfrågor i bekvämligheten av sitt eget hem. Tanken är nog att man skall göra det självständigt men som vår kära borderline socialt blivna lärare sade "I trust you" (observera att här råder full "trust", men väl på lektionerna litar hon inte ens på att vi reder av att sitta på samma plats om hon inte delar ut "platser", precis som man gjorde på kindergarten som min tyske granne bekräftade.) Eftersom hon inte sa rakt ut att man inte fick göra någon anstiftan till "teamplay" så har jag och mina tyska bekantskaper bestämt ett litet seminarium på Starbucks imorgon för att "Adress the webquiz situation"...Nog om prov.

Skall faktiskt dela ut lite cudos till en av mina kära lärare idag för att han lät våra stackars ögon vila för en gångs skull. Idag hade han nämligen det helt propra: Svart piké, gråa byxor (med svart skärp) och bruna skor. Inga konstigheter alltså. Till skillnad från i tisdes...

(I tisdes)
Mannen stegar in med:
1. Morgonfrilla (klockan är nu 17:00, och då har jag inte ens nämnt hans flint som tagit över större delen av "nordklotet")
2. Skrikrosa skjorta (med "kortärmat-långärmat hybriden som rent ut sagt ser för jävlig ut)"
3. Marinblå kostymbyxor (skrynkelfria, det där skrynkelfria materialet som, på 80-talet, uppfattades som "mer fantastiskt än livet självt") som satt utan någon som helst passformsorientering, helt enligt USA-standard.
4. Brunt skärp

Hans imma på glasögonen tar jag inte upp eftersom den försvann ganska snabbt. Att han skulle råka vara en Six Sigma black belt räddade inte han denna gång. Det såg, kort sagt, inte alls bra ut. Riktigt obehagligt är förmodligen ännu ett steg närmre sanningen.

2 kommentarer:

  1. Så du bloggar om din vistelse
    Får väl se om man orkar följa dit liv over there, over and out.
    BTW såg du inte Fuglesången åka upp i rymden live?

    SvaraRadera
  2. hej! skoj att du läser! nej vi missade hela showen tyvärr... men men hur e läget hemma då?

    SvaraRadera