torsdag 19 november 2009

It's Only Rock n' Roll

...But I like it! som Mick Jagger sjunger på ablumet från -74 med samma namn. Förutom att jag sjungit karaoke på Stoneslåtar på Tallinfärjan sprang jag även på musikgeniets rock (!) på Hard Rock Café i Orlando.

Mick Jagger's rock han bar vid flera offentliga tillfällen i samband med nya releaser!

Hard Rock i Orlando är för övrigt den största Hard Rock restaurangen i världen och kunde stoltsera med många tunga artefakter från legender som J.R. Cash och Freddie Mercury för att nämna några. Maten var för övrigt god den med så det var helt klart 10 av 10 luftgitarrer!

De ska minsann ha cred för den smått sinnessjuka möbleringen, en rosa Cadillac ovanför baren till exempel

Lyckan var gjord då man hittade Cash's gitarr hänga på väggen!

Vi som körde upp till Orlando var jag, slobban, Frisk, Borg och Niklas. De tre sistnämnda hade minsann ingått avtal i god tro om en hyrbil, de bort ju insett att Alamo skulle jacka upp priset på bilen till 13k SEK för 10 dagar (11?). De hade alltså räckt fram fingret bara för att förlora hela handen! Som plåster på såren åkte vi i alla fall till Orlando i stil (en väl tilltagen Kia SUV) om inte miljövänligt, den måste slukat 2-3 liter milen! Tur bensin är billigare än vatten här borta.

Planen var att checka in på Days Inn i Orlando för att sedan köra bort en sväng till Universal´s Island of Adventures (samma som vi var på innan halloween) som är en stor themepark. Days Inn var ett litet motell som troligen sett sina bästa, den så kallade uppsidan med situationen var att det endast kostade 45$ natten per rum, vilket kunde ses som i princip gratis.

Väl på plats i the Island of Adventures fick vi lära oss (klockan 17:08) att de stängde igen parken klockan 18:00. Vi fick med andra ord se det i förening med nytt anbud att damma av en femhundring för att ställa sig i en kö man aldrig skulle får se slutet på. Något nedslagna gick vi vidare i the city walk på Universal där vi tillslut sprang på en skylt med en stor blå man på. The Blue Man Group uppträdde klockan 8:30 kunde vi utläsa av skylten, gänget var som bäst ganska skeptiska när vi rullade upp vid biljettluckan.

Den lite (mycket) rundlagda expediten konstaterade kallt att det kostade 84$ för en biljett. Slobban högg till direkt, "is there a florida residence discount?" - "NO!"... "is there a student discount?" DING-DING-DING! "Yes, for students the price is only 30$!" Jackpott tänkte vi och slängde upp våra studentID. Hon köpte till och med de svenska kårid som våra goda besökare stoltserade med. Inte illa alls.

Niklas har fått tag på ett par blueman brillor. Jag tror jag talar för samtliga när jag säger att showen var sjukt imponerande! Ett måste om man är i Orlando!



Väl tillbaka på hotellet sov vi riktigt bra tills klockan började närma sig 03:00 snåret...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar