fredag 6 november 2009

Business As Usual

... Som det låter på Don Henley's och Steuart Smith's Long Road out of Eden plattan (The Eagles; ja, det är den skivan där låtarna har ett obehagligt långt snittintro...) från -07...

Sakta men säkert har man (snart) tagit sig igenom en termin på FGCU. November är redan över oss, vilket vi har tagit med ro för det mesta. Vädret har varit fortsatt bra förutom någon kylig kväll som dragit förbi, stranden och poolen är båda fortfarande högaktuella även om vattnet kanske inte håller 35 grader längre.

Vardagarna bjuder på en hel uppsjö av småsaker man kan sitta och frottera sig i; Lärare som skryter om att kvinnliga elever har raggat på dom (i hopp om bättre betyg), Latte med Toffe Nut-smak (låter bättre än det var), så kallade "Straight A's" i betyg, amerikanska "mamma ledig" lagar (som är helt horribla för alla som inte är ekonomiskt oberoende) och alla härliga grillkvällar ute vid "sjön" utanför lägenheten.


Grillen, som lider av brutal feldesign, har svårt att få ihop ordentlig glöd.

Vi har börjat hänga med nattvakten som berättar sina (ganska osannoliga) historier för oss när han har tid (han har inget annat än tid då hans "jobb" är ganska händelselöst) mellan sina ronder.

Tentorna är i stort sett avklarade nu, har 3 kvar, vilka alla är delprov (dvs max 10-20% av helhetsbetyget) och således inte särskilt avgörande. Givetvis hänger ju fortfarande "den obligatoriska närvaron" över en som den där feta tjejen på Starbucks hänger över kakdisken. Fick precis reda på att om man skulle ta och missa en av lektionerna inom de närmsta veckorna i Ledarskap&Gruppdynamik får man 15% kapat av sitt totalbetyg! Ganska drastiskt om ni frågar mig...

Sitter och kontemplerar hur jag ska komma undan så många lektioner som möjligt i november medan jag väntar på notan på "Applebees" (fick vänta ohyggligt länge och gav tillslut upp, slängde fram kontanter istället för att anstränga VISA't)

I Sverige har uppföljaren till Färjan kommit, nu i form av ett annat vattenhål för de socialt missanpassade, Ullared. Jag streamade en liten snutt och lovade snabbt mig själv att aldrig mer åka dit (oavsett vilket pris de sätter på fryspåsarna). Jag måste ändå ge skaparna credd för att de lyckas upprepa Filip&Fredriks 100 höjdare känsla, och det utan att åka land och rike runt! Alla äss samlas ju ändå ute i skogen och eldar upp tändvätska utanför GK's, varför inte bara åka dit med en kamera? Kan man sen få med de människor som hamnat riktigt långt bort i hörnet på normalfördelningen över "normala människor" blir det ju endast bättre! Hur idén till programmet kom till överhuvudtaget är ju stoff till en film i sig.

Det är väl det man har koll på vad gäller Sve rike nuförtiden. Det och att en äldre man vid namn Roland navelskådar exakt hur mycket svenska barn borde veta om analsex, hur denna artikel kom till är såklart också stoff till en (vuxen)film. Såklart är det, som alla moralpanik-yttringar från den äldre generationen, ytterst komiskt i vanlig ordning.

De senaste dagarna har tillägnats grillning och en kortare visit till Napels, då vår gode granne missbedömt sin bil aningen och nu tvingats reparera den för cirka 1200$. Vi passade på att kolla inom ett shoppingmall samt äta lite på The Cheesecake Factory, det blev en halvdan ceasarsallad med "clam chowder"

Bara grönbete och inget kött blev det, björne åkte på att skitigt glas som lök på laxen - mager dricks blev det.

Helgen i övrigt kommer att tillägnas de sista uppsatserna, som i och för sig är rena skämtet jämfört med de uppsatser vi skrev i Sverige. De ska dock göras så det gäller att ta det långa steget före nu innan alla svenska besökare börjar droppa inom!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar