fredag 4 december 2009

The One and Only

...som ironiskt nog var Chesney Hawkes "one-hit-wonder" -91. Låten handlar om att han faktiskt är bäst på att vara sig själv, vilket med facit i hand, han faktiskt var (är). Dock måste man förmodligen erkänna att hans co-writer till sången, Nick Kershaw lyckades snäppet bättre då denna faktiskt tog sig ur onehitwonderträsket (om än marginellt; The Riddle osv).

Igår var det iaf undertecknad som var "The one and only", vi hade sista lektionen i Total Quality Management för terminen. Läraren, hypokondrikern och tillika stilrebellen (klädstilen diskuteras i tidigare inlägg) kom fram efter lektionen och skakade min hand! "You're the top student in the class! Good Luck in the future Karl!"

Ok, nu var det kanske ingen bedrift eftersom majoriteten av eleverna oftast (läs: alltid) sov under delar eller hela lektionerna, men ändå. Helt klart värt att ta upp.

The One and only! I alla fall enligt Mr. Hawkes definiton.

Upploppet på denna resan har börjat och framtiden i kalla Sverige blir allt mer hugget i sten. Det är nu mindre än 3 veckor tills hemfärd, mindre än 1 månad tills herrarna Andersson, Liebon, Rääf och Lilja flyttar in i min lägenhet och kör min bil! Övergången till nästa termins svenskar fungerar bra i år, våran kära buick behöver bara stå okörd i en dryg vecka!

November i allmänhet kommer troligen positionera sig som den bästa månaden på resan, sällan har en månad sprungit förbi så fort. Det var fullt ös hela tiden, några guldkorn har varit:

NHL hockey i Miami; Panthers vs Penguins. Kim som är en erkänd ishockey-arena-kännare var helt lyrisk över storleken på läktaren. Pittsburgh vann med 3-2 i övertiden. En av de absoluta höjdpunkterna med hockeyn var faktiskt inne på herrtoaletten, någon kreativ rackare har alltså krypit ner i pissoaren och klistrat fast en lapp:

Marknadsföring blir inte bättre än såhär! Lite som Google fast mer praktiskt orienterat.


"Djuphavsfiske", Vet inte exakt hur djupt det var men hela gänget på 11 starka var iaf ute och fiskade utanför Ft. Myers kust. Niklas fick minsann loss en haj, tyvärr fick han inte behålla den men det ska enligt uppgift finnas fotobevis.

Slobodan fick upp många fiskar, tyvärr trasslade linan sig då och då. Men framgången gick inte att ta misste på.

Efter fisket var det Hooters som stod på menyn.

Hooters som är en "family restaurant" serverar lättklädda damer och flottiga lökringar. Man kan säkert anta att servitriserna på Hooters tjänar hästlängder mer i dricks än de flesta i samma bransch. Samma antagande gäller givetvis för könsfördelningen bland kunderna som huserar detta ställe. Efter maten gick några av oss hem (de anständiga helt enkelt) medans några andra stannade kvar (bara för att lite senare bli utkastade på grund av så kallade kameraöverträdelser)

Det sista jag hörde när jag gick var Kims röst "Jag stannar iaf kvar här så länge det finns chans att det urartar..." Chansen han talade om var väl likställd med att solen går upp imorgon också. Eftersom det är lösa rykten och andrahandsinformation jag nu strör omkring mig får ni ta det hela med en nypa salt; Tydligen körde det utkastade (men fortfarande törstiga) gänget vidare till en sån klubb där besöken allt som oftast ursäktas med att "det var så rökigt" där de gick lös på utbudet. Nog om fulgubbar.

Vi har även besökt disneyland (stavningshjälpen ville ändra det till "finlandisera", ganska oväntat, tur att man är på G idag...) Väl på plats hände flera saker:

Givetvis skaffade vi ansiktsmålningar.. 12 dollar var som hittat för att se ut som exempelvis Kalle Anka.

Det gick tydligen inte att få tag på vettigt kaffe någonstans, efter 4 timmars irrande lyckades vi vaska fram ett svindyrt café där två koppar mer eller mindre halsades.

En sanslös fyrverkerishow drog igång runt 10 snåret.

De goda disneybesökarna stod som packade sillar och stirrade uppåt. Lite överallt försökte desperata småbarnsföräldrar köra fram med sina stora vagnar, man såg tydligt vilka som hade energi kvar att be om ursäkt och snällt be folk att flytta sig och vilka som inte hade det.

Dessa individer hade kastat allt logiskt tänkande överbord för länge sedan, deras taktik gick mer ut på att kapa hälsenor tills folket flyttade på sig. Den ultimata "clashen" kom då en av dessa vagnsmorsorna skulle gena på bekostnad av några som hade satt sig ner för att kontemplera över huruvida peter pan verkligen flög eller ej. Mamman med sin eskalerande kolesterolhalt körde rakt på en av de sittande. Ingen respons. Killen bara sitter och stirrar ner i marken. Galningen bak vagnen tar sats och kör på honom igen(!). Ingen repsons. Vid tredje försöket går det upp för vagnsterroristen att killen sitter och spyr, polletten ramlar ner och nu ber hon om ursäkt och kör den där extra metern runt killen.

Jag behöver väl knappt nämna att panikångesten hängde som ett moln över en framåt kvällen då verkligen ALLA skulle ut från parken..


De såldes ingen öl i parken. Dock blev det en hel del av den varan i november ändå, i snitt åt jag fet restaurangmat 2 av 3 dagar (där öl ingick) i november. Ganska bra jobbat. Undrar om jag gått upp något?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar