lördag 10 oktober 2009

The Mamas and the Papas

Have arrived! Jodå, då har skaparna till undertecknad hittat hit till Florida också. Oavsett vart man i världen flyger ligger dessa jet-set pensionärer en hack i häl! Deras flygning hade gått bra (kanske har lite med att göra med att de slapp kutryggs-stolarna i småspararklassen då de åkte 1a klass hela vägen, hehe där är man knappt avis i alla fall!) och lägenheten var till belåtenhet. På någon vänster lyckas de genomföra den sämsta hyrbilsaffären genom tiderna när de till en början accepterade 30 000 SEK för två månader! (för en enda hyrbil alltså, men då fick de välja vilken de ville...utom Hummern då alltså)

Detta löste sig efter ett tag och de fick en bil för så kallade rimliga priser. Jätteroligt träffas igen! Som grädden på moset tog de med sig ovärderliga artiklar så som Marabou mjölkchocklad och Zoegas kaffe (skånerost), detta uppskattades varmt och används flitigt!

Eftersom morgondagen (söndag) ska tillägnas Orlando har jag försökt kämpa på med läxorna idag förutom vid en kortare paus vid poolen. Poolen är trevlig när man väl asat sig ner. Den ligger nära vår lägenhet (cirka 1 minut slögång) och där finns allt som oftast ett gäng som (trots uppmaningar från diverse pool-regel-skyltar) dricker öl däri. Det är ett skönt ställe när omvärlds-tilten tar över, olika anledningar till detta kan vara:
  • Obama får fredspriset (detta är ju helt barockt, som flickan sa)
  • Henke Larsson ställer upp mot Danmark (bergis i hopp om att hitta en tokskada så försäkringen ska betala ut hans "pension" i förskott)
  • Sverige dodge:ar VM?
  • AC i lägenheten gått sönder
Eller allt ovan på samma gång, är definitivt något som får en att gå ner och helt enkelt vila bort sina bekymmer.

Vila bort sina bekymmer var inte på tapeten för dagens poolbesök, idag var det lite för mycket action för min smak. Först och främst sitter det en tjej i poolen med en ORM (Serpentes på det gamla goda latinska språket) ormen och tjejen sitter och myser ikapp. Som tur var befann det sig ingen med ormskräck i poolen vid tillfället, men man får ju credda henne för att på ett finurligt sätt bryta mot "NO PETS ALLOWED" regeln på poolområdet. Undrar vart gränsen går för poolmänniskornas till synes urskiljningslösa "allt e ok"-attityd. Kan man ta med sig ett gäng ålar kanske? Maneter? vilka djur är "inte ok"? Intressant fråga.

Jag hann dock inte hänga upp mig för mycket på tjejens "husdjur" eftersom det dimper ner två ärkevinnare i poolområdet. Killen har 3 stycken så kallade "spikes" (hår som står rakt upp, Diameter=3cm Höjd= 45cm) tjejen är bara lite småtjock (inget direkt skumt alltså) Tydligen har de varit och festat hela morgonen för det hade ju redan urartat ganska friskt när de väl bestämde sig för att bada en runda. Killen lägger sig raklång på marken och utbrister (skithögt såklart): Check out those fucking clouds maaaan! They're awesomeeeee! Tjejen bara skrattar (vansinnigt) instämmande. Till och med ölargänget som festar loss på andra sidan poolen stirrar på duon, förmodligen undrar dom om de inte borde ha börjat grunda tidigare (klockan var ju faktiskt 13:30 nu).

Vi insåg att vi inte riktigt platsade vid poolen med våra skolböcker som vi läste och gick därför upp igen.

Ikväll blir det grillkväll borta på campusområdet. Fransmännen och Tyskarna dukar upp till grill, vilket skall bli spännande. Accenterna som dessa människor lägger an är fantastiska, speciellt fransyskorna.. "We shall have le bar-be-qy tönight..."

*Uppdatering* 00:00 snåret...

För att använda sig av den berömda frasen: "Det var så rökigt" (svensk politiker som festat loss på en porrklubb nere i Tallinn och vill förklara detta på ett rationellt sätt, förutom porrtemat var klubben förmodligen även ganska rökig) Grillningen gick bra, det blev lite burgare med Sweet Baby Ray's grillsås (standardsmak)

Efteråt fick jag lära mig hur man äter marshmallows "the american way";3 stycken mellan 2 lager chocklad och 2 kex. Detta var oerhört mäktigt. Och gott.

Jag träffad 3 trevliga kineser och kunde briljera med att jag visste att det "snart var drakens år" (eftersom det är drakens år vart tolfte år var detta lite av att "shooting fish in a barrel" eller gammal god kallräkning som astrologer använder sig av.) och helt plötsligt var man en av dom.

1 kommentar:

  1. Träffar numera också en del kineser. Karaktäristiskt är: De luktar konstigt, de har en mikro-dator som översätter engelska till mandarin, de kan inte engelska och man blir lätt "sne" på dem...

    SvaraRadera